Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)

de Julie in Jamie Oliver, 29 Iul 2010 | 18595 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta rasfoind una din cartile lui Jamie Oliver. M-a atras imediat ,mai ales prin faptul ca Jamie dezvaluia secretul descoperirii celei mai bune retete cu ceapa!
Pentru a-mi satisface curiozitatea ,am intrat in bucatarie si am pus in aplicare reteta. Ma gandeam ca nu are cum sa iasa ceva atat de bun, din niste banale cepe ......Dar,am descoperit cu mirare ca produsul finit este mult mai mult decat asteptarile mele - este extraordinar!!
Jamie are mare dreptate atunci cand spune ca reteta
este " uimitoare, autentica si absolut miraculoasa . "
Trebuie incercata!
Eu nu am decat un regret : ca am facut doar 4!

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe decojite
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza)
  • sare,piper
  • 4 crengute de cimbru
  • 4 felii de bacon afumat cu striuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume):

Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare ale fiecarei cepe  si il tocam marunt.

Prajim apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,
2-3 minute, pana se inmoaie.

Turnam smantana si luam de pe foc.
Amestecam si parmezanul in compozitie si asezonam cu sare si piper.

Infasuram fiecare ceapa intr-o felie de bacon pe care o prindem
cu o  crenguta de cimbru verde.
(Jamie a folosit rozmarin dar mie imi  place mai mult cimbrul
si este  si mai usor de gasit...)
Asezam cepele intr-o tava si le umplem cu sosul de ceapa tocata.

Coacem 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede.
Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.

Delicios...e putin spus!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Julie 1

31.07.2010, 09:43

Joly,Corina,multumesc! CEOFIOFI cepele umplute sunt delicioase! Jamie are numai retete deosebite!

adry88 1

08.05.2011, 11:11

-Licurici- 1

03.07.2015, 08:02

Super ideee... Eu le fac pe gratar umplute cu carne de la carnati.. Dar o sa incerc si varianta asta, imi par mai gustoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta